Wisselvallig lenteweer

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend schijnt geregeld de zon en is het eerst op de meeste plaatsen droog. In de loop van de ochtend kan er plaatselijk een lichte bui voorkomen. De wind uit het zuidwesten is zwak tot matig.
Vanmiddag schijnt vooral in het noorden en oosten eerst nog af en toe de zon. Verder komen er geleidelijk meer buien. Van het westen uit raakt het bewolkt en gaat het in het zuidwesten regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind uit het zuidwesten is matig, aan zee waait het vrij krachtig en in het westelijk kustgebied later mogelijk krachtig, windkracht 5 tot 6.
Vanavond is er veel bewolking en trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost. De wind uit het zuidwesten is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Komende nacht zijn er perioden met regen en motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, aan de westkust krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en trekken er buien van west naar oost over het land, vooral over de noordelijke helft. Zeer plaatselijk is ook onweer mogelijk. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met buien, vooral in de oostelijke helft buien. Bij de buien kan plaatselijk ook onweer en hagel voorkomen. In de loop van de middag nemen de buien van het westen uit af. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk, matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.
Morgenavond is het wisselend bewolkt met plaatselijk nog een enkele bui. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, in het Waddengebied is de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)