De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 01 december 2020 om 00.25 uur.

Buien, langs de kust veel wind. Overdag later droger. Woensdag grijs en kil

Vannacht trekken er enkele buien over het land waarbij er lokaal kans is op een klap onweer. De minimumtemperatuur varieert van 4°C in het oosten tot 8°C in het westen. De wind is landinwaarts zuidwest, later west, en matig. In het westen is de wind noordwest en matig tot vrij krachtig. Aan zee neemt de wind toe naar hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft, met zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Ook overdag hebben we nog te maken met buien en overheerst de bewolking. In de middag en avond neemt de buiigheid af en kunnen er enkele opklaringen voorkomen. Later in de avond zouden lage bewolking en mist vanuit Duitsland het oosten binnen kunnen drijven. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is noordelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. In de loop van de dag neemt de wind sterk af.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en kan het af en toe motregenen. Het wordt nevelig en vooral landinwaarts kan er ook mist voorkomen. De wind wordt noordoostelijk en neemt af naar zwak, aan zee is de wind lokaal nog matig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het noordoosten tot 5°C langs de zuidwestkust.

Woensdag overdag is het grijs met nevel, plaatselijk hardnekkige mist. Nog steeds kan het af en toe motregenen. Het wordt een kille dag met een maximumtemperatuur rond 4°C. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)