Vanmiddag en vanavond vooral in het westen regen

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag neemt de bewolking van het zuidwesten uit verder toe. In het westen gaat het regenen, in het oosten blijft het vooralsnog droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het westen tot plaatselijk 12°C in het oosten. De wind uit zuid tot zuidoost is matig. Aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond is het bewolkt. In het oosten blijft het meest droog, elders valt soms regen, later vooral in het zuidwesten. Er waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit zuid tot zuidoost.

Komende nacht valt er vooral in het westen en midden regen. Verder naar het oosten blijft het zo goed als droog. De zuid tot zuidoostenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen 6°C in het oosten tot plaatselijk 3°C in het westen.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt en overwegend droog. De wind wordt zuidelijk en is matig, langs de westkust vrij krachtig.
Morgenmiddag neemt de bewolking toe. Van het zuiden uit neemt de kans op een bui toe. De zuidelijke wind is matig en de middagtemperatuur varieert van 9°C in het westen tot mogelijk 12°C in het oosten.
Morgenavond is het bewolkt en trekken er enkele buien over. De wind komt uit een zuidelijke richting en wordt zwak tot matig. (Bron: KNMI)