Meest droog en overdag af en toe zon. Vrijdag veel buien en veel wind

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is er eerst plaatselijk mist. Verder zijn er perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noord tot noordwestelijke richting en neemt toe naar matig.
Vanmiddag schijnt de zon geregeld en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig.
Vanavond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. Aan het einde van de avond gaat het in het noordwesten regenen, elders blijft het droog. De wind uit het westen is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind geleidelijk toe naar vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6.

Komende nacht gaat het al snel van het noordwesten uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten. In de kustgebieden en op het IJsselmeer komt de wind uit het westen en is krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenochtend regent het eerst op veel plaatsen. Na de regen komen er van het noordwesten uit veel buien met een kleine kans op plaatselijk hagel. De wind draait van west naar noordwest en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er af en toe zon. Vooral in het zuiden zijn er veel buien met een kleine kans op plaatselijk hagel. In het noorden zijn er eerst droge perioden, later in de middag vallen er daar ook buien. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind uit het noordwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7, rond de Wadden neemt de wind tot naar stormachtig, windkracht 8. Later in de middag kunnen er vooral in het noordelijk kustgebied zware windstoten tot ca. 80 km/uur voorkomen.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en komen er buien voor. In het zuidwesten is het vaker droog. De wind uit het noordwesten neemt boven land langzaam af naar matig. Langs de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind geleidelijk af van hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In de kustgebieden kunnen vooral in het noorden nog lange tijd zware windstoten tot ca. 80 km/uur voorkomen. (Bron: KNMI)