De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 12 augustus 2020 om 15.16 uur.

Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien.

Er zijn perioden met zon en er ontstaan plaatselijk stapelwolken die hier en daar uitgroeien tot enkele onweersbuien, de kans op deze buien is het grootst in het zuiden en midden. Daarbij is er kans op hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Waddeneilanden tot 34°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Aan de stranden komt de wind van zee.

In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuiden houden de onweersbuien mogelijk nog aan. In de nacht naar donderdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er vooral in het zuiden nog een enkele (onweers)bui voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de wind is overwegend oostelijk, zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en in de loop van de middag en avond ontstaan er opnieuw enkele onweersbuien. Windstoten, hagel en in korte tijd veel regen zijn daarbij weer mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 32°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit oost tot zuidoost en in de middag uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)