Koud en af en toe regen of (natte) sneeuw

Waarschuwingen 
Voor vannacht en overdag staat er code geel uit voor gladheid door sneeuwval, sneeuwresten en mogelijk nog bevriezing.

Vannacht valt er in het uiterste noordoosten eerst nog sneeuw, elders valt er af en toe regen. Van het zuiden uit wordt het geleidelijk droog. Door de sneeuw en door sneeuwrestanten kan het op veel plaatsen plaatselijk glad zijn. De temperatuur ligt tussen het vriespunt in het noordoosten en +3°C in Zeeland. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig, windkracht 6.

Vanochtend is het bewolkt en van het zuidwesten uit trekt er een gebied met natte sneeuw of sneeuw het land binnen. Dit gebied breidt zich geleidelijk uit over de rest van het land, alleen het noorden blijft tot aan het einde van de ochtend droog. De zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanmiddag is het bewolkt en gaat het in het noorden sneeuwen, in de zuidelijke helft van het land gaat de neerslag over van sneeuw in regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noorden tot +3°C in het zuiden. De wind is oost tot zuidoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanavond valt er in het noorden sneeuw, elders regen. De wind komt uit het oosten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgennacht valt er af en toe (mot)regen. In het (uiterste) noorden kan daar eerst nog wat natte sneeuw bij zitten. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het noordoosten tot 5°C in het zuiden. Langs de noordkust staat een vrij krachtige oostenwind, boven land staat weinig wind.
Morgenochtend is het bewolkt en valt er lichte regen of motregen. Langs de kust staat een matige oost tot noordoostenwind. Landinwaarts staat weinig wind.
Morgenmiddag is het bewolkt en op veel plaatsen nevelig en valt er lichte (mot)regen, in het oosten is het overwegend droog. Het wordt maximaal rond 1°C in het noorden, elders ligt de temperatuur tussen de 3 en 5°C. Langs de kust staat een matige noord- tot noordoostenwind. Boven land staat weinig wind.
Morgenavond is het bewolkt en valt er op veel plaatsen lichte regen of motregen, in het oosten is het overwegend droog. Elders is het overwegend droog en in het oosten is er kans op mist. Langs de westkust staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Landinwaarts waait het amper. (Bron: KNMI)