Enkele buien, in het midden en zuiden geleidelijk droger en soms zon

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag komen er eerst met uitzondering van het zuidoosten buien voor. Geleidelijk beperken de buien zich steeds meer tot het noorden en oosten van het land. In het noordoosten en oosten kan het daarbij ook onweren. Vooral in de zuidelijke helft van het land breekt de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind komt uit een westelijke richting en is matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.
Vanavond is het eerst half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden en oosten een bui. Landinwaarts klaart het breed op en wordt het droog. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak matig, aan de noordkust vrij krachtig.

Komende nacht houdt het noorden kans op een bui, elders blijft het overwegend droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 15°C aan de kust. Landinwaarts staat er weinig wind, in de kustgebieden is de zuidwestenwind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgenochtend is er in het noorden veel bewolking met enkele buien. In de zuidelijke helft van het land zijn er zonnige perioden en is het meest droog. Er staat een matige zuidwestenwind, langs de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.
Morgenmiddag zijn er flinke perioden met zon in de zuidelijke helft van het land. In het noorden is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 22°C in Limburg. De matige wind draait naar west, aan de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenavond overheerst in het noorden de bewolking, met af en toe wat lichte regen. Elders zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Landinwaarts neemt de wind af tot zwak, aan de kust blijft de westenwind matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)